Την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική στον χώρο της Υγείας εξέφρασαν οι υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία ενόψει της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν από τις 8:30 το πρωί έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, θέτοντας στο επίκεντρο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι δημόσιες δομές υγείας.
Μετά τη συγκέντρωση, οι συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.Όπως τονίζει το thestival.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» μίλησε για σοβαρά προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, επισημαίνοντας ότι περίπου το 25% των οργανικών θέσεων παραμένει κενό.
Μόλις το 10% των εργαζομένων το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» είναι κάτω των 30 χρόνων Ο ίδιος τόνισε ότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων απασχολείται με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Παράλληλα, μίλησε για ένα προσωπικό που «γερνά», καθώς μόλις το 10% των εργαζομένων είναι κάτω των 30 χρόνων.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Θεσσαλονίκη: «Εγκλωβισμένοι σε διαδοχικές διαδικασίες προκηρύξεων» Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους εργαζομένους που, όπως δήλωσε, παραμένουν εγκλωβισμένοι σε διαδοχικές διαδικασίες προκηρύξεων, χωρίς να διασφαλίζεται η μόνιμη και σταθερή εργασιακή τους σχέση.
Ο κ.
Μανωλίτσας στάθηκε επίσης στο ζήτημα των εφημεριών, καταγγέλλοντας μεροληπτική διαχείριση και υπογραμμίζοντας ότι το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» καλείται να ανταποκριθεί στις εφημεριακές του υποχρεώσεις χωρίς την απαιτούμενη στήριξη.
Από πλευράς του, ο Γιάννης Κούτρας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΙΘ, χαρακτήρισε την κατάσταση στον χώρο της δημόσιας υγείας «απαράδεκτη», υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ουσιαστική χρηματοδότηση.
«Βλέπουμε φιέστες στα εγκαίνια και όχι προσωπικό», επισήμανε από πλευράς του ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Χρήστος Καραχρήστος, ενώ ζήτησε μαζικές προσλ...
Πηγή/Περισσότερα: in.gr


































